Hoeveel Hypotheek Kun Je Krijgen?

7 februari 2021 Uit Door gouwerijnstreek

Léon Brouwer is een specialist op het gebied van hypotheken, zonder ingewikkeld gedoe! Na een eerste oriëntatie was het al snel duidelijk dat Léon Brouwer ons goed kon helpen. Alles is daarna keurig volgens afspraak geregeld, zodat we er nu financieel veel comfortabeler bij zitten.

Dit maakt het aangifte doen voor u een stuk gemakkelijker. De periode om aangifte te doen voor jouw inkomstenbelasting ligt tussen 1 maart en 1 mei 2022. Hiervoor heb je de gegevens van het jaaroverzicht over 2021 nodig. Als u een vraag over hypotheek afsluit met een adviseur, krijgt u deskundig advies over welke hypotheek bij u past. Als je met pensioen bent of bijna met pensioen gaat, heb je verschillende hypotheekmogelijkheden. De hypotheek mag niet hoger zijn dan de waarde van het huis. Het is niet mogelijk om een hogere hypotheek af te sluiten voor overige kosten, zoals notariskosten.

Hypotheek Oversluiten Of Tweede Hypotheek Voor Verbouwing?

Dit beperkt het voordeel van het oversluiten van je hypotheek. Let hierop als je een spaarhypotheek, lineaire hypotheek of annuïteitenhypotheek hebt. Je vraag over hypotheek is minder voordelig als je een spaarhypotheek hebt of verwacht over een tijdje te verhuizen. In dat geval heb je misschien iets aan deze 4 andere opties om je hypotheeklasten te verlagen.

Om erachter te komen of overstappen met je hypotheek interessant is kun je het best naar je hypotheekadviseur gaan. Deze zal jouw hypotheekrente vergelijken met de rente in de markt. Is jouw rente hoog en de markrente laag, dan kan het zijn dat oversluiten interessant is. Je hypotheekadviseur zal de boete opvragen bij je huidige bank. Deze boete zal hij/zij afzetten tegen de lagere maandlast die de nieuwe rente met zich meebrengt.

Online Hypotheek Afsluiten, Scherpe Rente En Lage Kosten

Wil je weten of je een hypotheek kan afsluiten, terwijl je een BKR registratie hebt? Het deel van jouw inkomen dat je aan de hypotheek kunt besteden. Voor hypotheken met NHG geldt dat het gedeelte dat boven 80% van de marktwaarde uit komt afgedekt moet worden met een ORV.

U ontvangt tijdens het oriëntatiegesprek ook een dienstverleningsdocument, waarin staat wat de vraagover adviseur voor u regelt en de bijkomende kosten. Deze kosten kunnen verschillen per adviseur.