Koppel Je Woocommerce Webshop Met Je Online Facturatie Software

25 juli 2022 Uit Door gouwerijnstreek

Oude Plugin

WooCommerce Handleiding – Een webwinkel starten in WordPress Een WordPress web site kan voor allerlei doeleinden worden ingezet, de meest gebruikte vorm is natuurlijk om een weblog WordPress website te starten.

Alleen is WordPress voor veel meer goed, zo kun je binnen WordPress ook een webwinkel beginnen, dit kan met WooCommerce. WooCommerce is een free of charge plugin voor WordPress waarmee je dus in je WordPress website een webwinkel kunt starten. Stap #1: WooCommerce Plugin Downloaden, Uploaden & Installeren

Wanneer je de instellingen volledig hebt doorlopen staat de installatie van jouw WooCommerce eigenlijk al klaar. Tot zover ben je ongeveer een 30 minuten tot 45 minuten bezig.

Wanneer je de plugin hebt gedownload ga je naar de beheeromgeving van jouw WordPress web site. Ga je in het menu naar ‘Plugins’ en klik je op ‘Nieuwe plugin’. Vervolgens kun je de gedownloade plugin direct uploaden door op ‘Plugin uploaden’ te klikken.

Je selecteert dan het zojuist gedownloade bestand en WordPress doet de relaxation voor je. Wanneer je de plugin hebt geupload krijg je van WordPress de melding dat de plugin succesvol is geupload. Vervolgens klik je op ‘Plugin activeren’, nadat de plugin is geactiveerd begin WooCommerce automatisch een proces om de belangrijkste instellingen door te lopen. Deze installatie wizard duurt hoogstens 5 minuten en hiermee staat de basis van je webwinkel direct goed, je kunt dit het beste direct eventjes doen. De stappen die je kunt ondernemen bij instellingen spreken voor zich en overal staat een duidelijke instructie bij voor het geval je er niet uit komt.

Bovendien is de investering voor zo’n thema vaak maar een paar tientjes. Deze worden dan vervolgens vaak geplaatst op Themeforest, wat ook zeker de moeite waard is om een kijkje te nemen. Eenmaal jouw perfecte thema gevonden, dan kun je deze gaan installeren op jouw WordPress weblog. Je gaat hiervoor weer naar de WordPress beheeromgeving en klikt op ‘Weergave’ en vervolgens op ‘Thema’s’.

Welke Woocommerce Plugins Voor Jouw WordPress Webshop?

Wanneer je al een Nederlandstalige WordPress website hebt wordt WooCommerce ook automatisch in het Nederlands geïnstalleerd. Stap #2: Een WooCommerce Thema kiezen Je kunt er ook voor kiezen om te investeren in een thema welke volledig is gericht op het genereren van meer verkopen en a hundred website maken% compatibel is met WooCommerce. Dit raad ik je aan wanneer je echt een webwinkel wilt starten en niet een webwinkel naast je weblog gaat runnen.

Met de installatie zelf zul je zo’n 5 minuten bezig zijn, het vinden van het juiste thema kan wel enkele uren duren. Stap #three: Betalingen ontvangen in WordPress hosting Dat de bestellingen die in je webwinkel worden geplaatst ook daadwerkelijk betaald kunnen worden is natuurlijk van vrij groot belang. Om betalingen te ontvangen raad ik je aan te gaan werken met een Payment Service Provider zoals Sisow of Mollie bijvoorbeeld.