WordPress Webshop Met Woocommerce

13 mei 2022 Uit Door gouwerijnstreek

Als je maar bewust nadenkt over search engine optimization en zoektermen, de woorden waarop je gevonden wilt worden. Voor de meeste web sites en webshops is Google de grootste verkeersbron. Bezoekers through zoekmachines zijn bovendien erg gemotiveerd. Ze zoeken op dat second zelf wat jij te bieden hebt. BigCommerce was altijd stand-alone webshopsoftware.

Wil jij graag een webshop beginnen, maar heb je hier geen ervaring in of geen tijd voor? Dankzij onze ervaring op het gebied van on-line advertising kunnen wij jou een complete webshop aanbieden. Hierbij denken wij aan het totale plaatje, dus een functionerende web site woocommerce met social media koppeling, responsive design en aanvullende SEO-diensten. WordPress een free-and-open-source systeem, wat dus betekent dat het gebruik van WordPress free of charge is. De kosten bevinden zich dan ook in de domeinnaam en hosting van de webshop.

Je hoeft je met WordPress webshop dus geen zorgen te maken over of je de web site up-to-date kunt houden. Er zijn mogelijkheden genoeg en als er nieuwe ontwikkelingen komen op websitegebied zullen deze binnen no-time beschikbaar komen voor WordPress. Doordat WordPress zo’n groot platform is geworden zijn er talloze plug-ins beschikbaar die de functies van je webshop uitbreiden en het beheer gemakkelijker maken. Het installeren van deze plug-ins is eenvoudig en er zitten een aantal hele nuttige tussen. Sommige plug-ins zijn free of wordpress website charge en een aantal premium plug-ins zijn betaald. Hier staat dan vaak een stukje help van de ontwikkelaar tegenover.

WordPress Webshop Laten Maken Met Woocommerce?

Hou hier dus rekening mee en kies voor een snelle en betrouwbare host. Daarnaast is het belangrijk om de mogelijkheid tot uitbreiding te hebben. Een succesvolle webshop kan immers sneller groeien dan verwacht en het is absoluut zonde om deze groei niet te kunnen bijbenen. Indien je kiest voor een thema zijn er verschillende free of charge en betaalde mogelijkheden, afhankelijk van wat je plannen zijn met jouw nieuwe webshop. Denk hier wel goed over na, want de template die je kiest vormt voor langere tijd de foundation van je webshop. Hou dus rekening met flexibiliteit, snelheid en de mogelijkheid tot uitbreidingen.

Je kan ook ten alle tijden naar je Dashboard gaan door je domeinnaam met /wp-admin/ erachter in typen. Het dashboard kan je zien als het administratieve gedeelte van de webshop die je gaat bouwen in deze tutorial. Dit wordt ook vaak de achterkant of de back-end genoemd. Het allerbelangrijkste om zelf een WordPress webshop te maken is de beschikking over een domeinnaam met internet hosting. Daarom begin je met een domeinnaam en hosting aanschaffen. Een domeinnaam is de naam die je intypt in je adresbalk.

WooCommerce is een van de meest populaire webshop modules binnen WordPress. Dit is niet voor niets, aangezien het CMS een echt succes blijkt te zijn. Het CMS geeft uw klanten de mogelijkheid in te loggen om zo hun bestellingen te bekijken. Ook is het voor uzelf mogelijk om statistieken bij te houden omtrent uw verkopen mits u hier behoefte aan heeft. Wilt u een snel en flexibel webshop CMS met alleen de functionaliteiten die u zelf in uw pakket wilt hebben? Dit systeem gebruik je om de inhoud van een website WordPress hosting of webshop te beheren.

WordPress Plugin Van Webtima

Voor deze klanten kunnen we een onderhoudscontract opstellen. Na overleg bepalen we het aantal uren dat elke maand nodig is en deze tijd wordt door ons gereserveerd.

Wil je zien hoe lastig het instellen van zo’n WordPress thema is? Dan kan je dit artikel over het bouwen van een webshop met een premium WordPress thema doornemen. Een Premium Thema past het hele design – en soms de functionaliteit – van jouw webshop. Je kan zien hoeveel verschil het kan maken bij de afbeeldingen van Premium WordPress webshop thema’s die door het artikel zijn verspreid. Tenminste, je bent klaar om jouw shop te lanceren en producten te verkopen. Wanneer je een item iets rechtsonder een andere merchandise plaatst, maak je een submenu aan.

Als je bezig gaat met het ontwerp, is het natuurlijk belangrijk dat je een thema installeert. Het thema dat ik in de video installeer, is het OceanWP theme. Dat wil zeggen dat het geen grote impact heeft op de laadtijd van jouw WordPress webshop. Het makkelijkst is hiervoor een aparte pagina aanmaken en gebruik te maken van de voorbeeldteksten die hieronder staan vermeldt. Wanneer je on-line producten gaat verkopen met een webshop moet je aan wat regels voldoen. De Autoriteit Consument & Markt heeft daarvoor een goede guidelines voor gemaakt. Je ziet als je de standaardwidgets van WordPress doorloopt, al meer dan 20 widgets staan die je kunt gebruiken.

Ik heb ervoor gekozen dat ik de opbouw van mijn menu baseer op de wijze van categorisering. Zoals je ziet een vrij uitgebreide lijst, daarom starten we eerst, voordat we een webshop downloaden en implementeren, met het uitwerken van een concept op papier. Hierbij staan we even stil bij jouw persoonsgegevens, hoe deze gebruikt worden door anderen en hoe je die kan beschermen. Een goede strategie levert een succesvolle webshop op.

  • Voor een normale WordPress-website is WordPress search engine optimization by Yoast uitstekend, deze werkt helaas niet voor Webshops.
  • Als een product in meerdere categorieën voorkomt wordt de hoeveelheid opgehaalde data groter.
  • Download een recente versie van WordPress om jouw webshop te kunnen bouwen.

De webshop is momenteel veel beter vindbaar, waardoor het aantal bezoeken met 200% is gestegen. Er waren al meerdere webshopsystemen beschikbaar binnen het WordPress cms, maar onlangs nam Automattic , WooCommerce over. De ontwikkelaars van WordPress zien het dus helemaal zitten met WooCommerce.

Denk aan glow in the dark producten, breekstaafjes and so forth. Nadat je de juiste afbeelding hebt geselecteerd voor je product, is het tijd om je product te publiceren op de website! Druk rechts boven op de knop publiceren en neem een kijkje op je webshop pagina. Als je verder naar beneden scrolt op dezelfde pagina.

Als je een webshop runt dan is het zaak dat je het retourbeleid en het herroepingsrecht vermeld op je website. Het beste is dus een aparte pagina aan te maken en die informatie duidelijk neerzetten. Zet waar nodig een hyperlink in het hoofdmenu zodat klanten er niet om heen kunnen. Je kunt meer informatie vinden over het Retourbeleid op de website van Webwinkelkeur. De webshop op de homepage kan je nog further instellen via de Customizer.