WordPress Website Maken In 5 Stappen

1 augustus 2022 Uit Door gouwerijnstreek

Zo krijg jij de instruments & know-how om later templates aan te passen of te maken. Je kan andere gratis thema’s bekijken en installeren door op Nieuwe toevoegen te klikken.

Tijd steken in de snelheidsoptimalisatie voor je web site is dus geen verspilde moeite. WordPress biedt iedereen de mogelijkheid om op relatief eenvoudige wijze een website te bouwen en te onderhouden.

Klik op de afbeelding om het te vergrotenIn dit artikel gaan we het GeneratePress theme installeren. We hebben het er al even over gehad, maar dit is echt een uitstekend theme.

Met deze gebruikersrol kan de persoon die voor je schrijft berichten zelf maken, bewerken en publiceren. Wil je dat een schrijver ook berichten van andere kan beheren, dan is Redacteur de beste keuze. Je kunt het nu plakken op de locatie van je web site waar je het wilt weergeven. In mijn voorbeeld website staat op de contactpagina een Google maps kaart. Helemaal onderaan een pagina van een website wordpress webshop staat altijd de footer van een web site. Hier staan vaak nog wat nuttige links in en bijvoorbeeld de adres- en contactgegevens van een bedrijf. In de Customizer kun je op een eenvoudige manier bekijken hoe je web site eruitziet op verschillende apparaten.

Een Web Site Maken Maar Niet Te Ingewikkeld?

Daarbij blijven verhalen beter hangen en is je toekomstige klant intensiever bij jou betrokken als je regelmatig publiceert through een WordPress blog. WordPress is gratis WordPress hosting te downloaden, het is open source software, waardoor iedereen mee kan ontwikkelen.

Kun je niet meer in het WordPress dashboard komen? Dan zal je de plugins by way of FTP moeten uitschakelen. Vervolgens voer je stap 1 weer uit om te kijken of het probleem is opgelost. Als dit niet het geval is doe je hetzelfde bij de volgende map enzovoorts. De cache is een korte termijn geheugen waarin bepaalde onderdelen van je website WordPress worden opgeslagen zodat deze niet steeds opnieuw geladen hoeven te worden.

Iedereen die dit artikel leest over hoe een WordPress web site voor mobiel responsive kan worden gemaakt, moeten vandaag nog actie ondernemen. Je kunt namelijk niet langer je website alleen voor desktop computers ontwerpen. Vrijwel iedere WordPress web site wordt door minimaal 50% van de bezoekers vanaf een mobiel apparaat bezocht.

Bij de onderste link op de inlogpagina komt als alttag Ben je de weg kwijt? Ik stuur je een e mail, als je mij de login gegevens retour wilt sturen ga ik op onderzoek uit. Zowel de afbeeldingen als de links in het menu verwijzen nog naar het oude domein. Ik heb alle instelling in de FTP nagelopen maar kan de fout helaas niet vinden. Alles is gelukt alleen gaat het linken nog niet helemaal goed.

Heb je niet zo veel tijd voor het beheren van de website? Met de eenvoudige page-builder is het erg eenvoudig om de teksten en afbeeldingen van de website aan te passen.

De database kan snel vervuild raken met information die erin staat, maar niet gebruikt wordt. Om te zorgen dat de database geen vertragende factor wordt, is het goed om deze regelmatig op te schonen. Dit kan handmatig, maar dat kost veel tijd en het is erg foutgevoelig. Het uitbesteden aan een plugin is sneller en veiliger. Er zijn verschillende versies van PHP beschikbaar. Veel WordPress web sites draaien echter nog op Versie 5.2 of 5.6.

De gebruiksvriendelijkheid van een web site wordt met een responsive webdesign enorm verhoogd. De bezoekers kunnen makkelijk navigeren, hoeven niet horizontaal te scrollen of in en uit te zoemen. Google ziet dit natuurlijk ook en beloont je daardoor met betere zoekresultaten, wanneer je WordPress web site gebruiksvriendelijk en dus responsive is. Zoekmachines vinden off web site elementen ook erg belangrijk, factoren waar jij zelf niet zoveel invloed op hebt. Off-site elementen hebben te maken met derde partijen en hoe zij tegenover jouw web site staan. Krijg jij veel verwijzingen, vernoemingen of andere vormen van ‘reclame’ van andere domeinen? Dan ben jij dus belangrijk en krijg je een hogere waardering.

Veelal gebruikt voor winkels voor gadgets als inloggen, winkelwagen en account. Met een thema als Divi kun je ook ervoor kiezen om bepaalde foto’s niet te laten zien op de de mobiel. Je kunt zelfs hele secties alleen voor de laptop maken en een uitgeklede versie voor de mobiel. Dit verkleinen zorgt ervoor dat je web site sneller laadt en minder information nodig heeft als je op de mobiel wordt gevonden. Heb je een mooie kleur op een website gevonden dan kun je bijvoorbeeld de extensie colorzilla in Chrome gebruiken om de kleur te vinden. Dit kan je natuurlijk ook gebruiken voor de foto’s die je zelf hebt geplaatst op je website.

  • Met behulp van deze themes en plugins kun je vrijwel alles met je WordPress-website, zoals een WordPress webshop maken.
  • WordPress zit zo in elkaar dat je website automatisch voldoet aan alle technische vereisten om optimaal vindbaar te worden in Google.
  • Deze uitbreiding voorziet Elementor van meer dan tachtig elementen en extensies.
  • 🙂 Vraag een vrijblijvende kennismakingsgesprek aan through de website.
  • Wil je dat de bezoeker zich aanmeldt voor trainingen?

Heb alle mappen uit de Public_html map gedownload . Maar nu blijkt dat de plugins helemaal niet mee gedownload zijn. Nu heb ik na de verhuizing de website meer teruggezet en daar kan ik zelfs through de FTP geen verbinding meer maken met de plugin mappen, wel alle andere mappen. Alle gemaakte tabellen in een van de plugins nu kwijt zijn. Ik heb je handleiding gevolgd en nadat ik zelfgemaakte fouten had gevonden krijg ik de oude homepage te zien. De naam moet wel precies in hoofdletters en met een “/” geschreven worden anders krijg je een foutmelding.